Het Team

Het project 100 Testimonies wordt uitgevoerd door een team van mensen, waarvan het ene gedeelte zich richt op achtergrondonderzoek en het afnemen van interviews, en het andere gedeelte op het filmen, bewerken en publiceren van deze interviews. Hieronder stelt Linda Zwart, de teamleider, zich voor. 

LindaIk ben Linda Zwart (25) en ben voor dit project hoofd van alles wat met film en geluid te maken heeft. De interviews die we afnemen leg ik vast op film, zodat de getuigenissen niet alleen maar woorden op papier zijn, maar dat elk verhaal een persoonlijk beeld krijgt met alle emoties die erbij horen. Samen met het mediateam wil ik deze verhalen zo goed mogelijk in beeld brengen. In 2012 ben ik afgestudeerd als illustrator op de kunstacademie in Breda. Ook toen hield ik me bezig met het in beeld brengen van verhalen die er toe doen in de wereld. In mijn werk probeer altijd te focussen op het persoonlijke aspect van het verhaal en de emoties die erbij horen. Sinds twee jaar houd ik me ook bezig met film. Met film doe ik hetzelfde als wat ik doe met illustratie, namelijk verhalen vertellen die er toe doen in de wereld. En dit verhaal moét verteld worden!

In het onderzoek wordt Linda ondersteund door een team van ongeveer 15 vrijwilligers. Het onderzoek wordt in volledige onafhankelijkheid uitgevoerd in opdracht van Tinkebell.